ELECCIONS

García Albiol llança la seva candidatura per «recuperar» Badalona sense les sigles del PP

Presenta el seu projecte en una conferència sense simbologia del partit que presideix

zentauroepp45226407 xavier garcia albiol180927210607 / Jordi Pujolar

Allò de presentar una candidatura municipal com a ‘projecte’ i sense sigles visibles de partit ha fet escola. Fins i tot en l’actual president del Partit Popular de Catalunya, Xavier García Albiol, qui aquesta tarda s’ha presentat com a candidat a l’alcaldia de Badalona el 2019 sense utilitzar la imatge corporativa del seu partit, en el que va definir com la presentació del projecte “recuperem Badalona”.

García Albiol es va mostrar entossudit en tornar a l’alcaldia de la qual, segons ell, “el van apartar” una “amalgama de perdedors”, i es va presentar com “l’alcalde de tots”, lema que figurava en tots els elements gràfics de l’acte juntament amb un cor blau, que recordava lleugerament a l’utilitzat sovint per Ciutadans, però amb la simbologia de l’escut de la ciutat. I combinant en la tipografia el blau del PP i el taronja de Ciutadans. Segons ell, tot i que ha tingut responsabilitats de partit fora de la ciutat, el seu lloc “és i sempre serà Badalona”.

El líder popular va afirmar que les municipals del 2019 no han de ser un plebiscit sobre la independència i han d’allunyar-se del “clima de contaminació política” de Catalunya. “No caurem en la trampa que alguns ens plantejaran. Si penséssim en alguna cosa més que en la nostra ciutat ens estaríem fent un flac favor”, ha afegit.

“El proper mes de maig no elegim ni el president de la Generalitat ni el president del Govern, sinó la persona que haurà de garantir la seguretat al carrer, la neteja o els serveis socials a la ciutat”, ha proclamat, abans de recuperar el seu polèmic discurs sobre la immigració: “Mentre vaig ser alcalde, ningú, pel fet de venir de fora, tenia més drets que un veí de Badalona, i els que es dedicaven a crear problemes de delinqüència, fossin d’aquí o no, sabien que, amb nosaltres, poca broma”.