La Fira de la Nàutica i els seus oficis de Badalona es consolida amb la seva 2a edició

L'esdeveniment és un aparador on es pot descobrir el mar com un horitzó professional i formatiu

 Acto de presentación de la Feria de la Náutica y sus Oficios, en Badalona / Ayuntamiento de Badalona

Aquest dijous s'ha inaugurat oficialment al Port de Badalona la segona edició de la “Fira de la Nàutica i els seus oficis”, un espai que promou el sector nàutic com a eix econòmic. La fira, que hi serà fins diumenge que ve (dia 21), és un aparador en el qual es pot descobrir el món professional del sector nàutic.

La consolidació i el creixement de l'esdeveniment ha comportat la introducció d'una sèrie de canvis, com la instal·lació d'una carpa de 50m2 on s'exposen fins a 25 oficis relacionats amb el mar i la nàutica. També s'ha notat un augment en les empreses expositores, que superen la xifra de 60.

Durant els dos primers dies de la fira, les activitats i mostres programades al Port de Badalona estan dirigides exclusivament a estudiants. Més de 500 alumnes d'instituts de la comarca van passar durant dijous i divendres per les instal·lacions. El seu objectiu és informar-los de la gran diversitat d'oficis i oportunitats laborals que ofereix el sector marítim. A més, poden gaudir de diferents activitats d'oci relacionades amb el mar.

El cap de setmana, la fira estarà oberta a tot el públic. És per això que s'ha preparat una completa agenda d'activitats d'oci. També més de 60 empreses exposaran embarcacions, de no més de 8 metres, i altres productes i serveis relacionats amb el món nàutic. L'entrada a la fira és totalment lliure i l'aparcament, gratuït.

“La Fira de la Nàutica i els seus oficis” està organitzada per la Marina de Badalona, la societat que gestiona el Port de Badalona, amb l'ajuda de l'Ajuntament de Badalona i un grup promotor integrat, entre altres, per la Facultat de Nàutica de Barcelona de la UPC, l’Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), l'Escola del Mar de Badalona i diversos operadors.

L'acte inaugural ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; el regidor de l'àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó; el director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela; el vicedegà de Relacions Institucionals i Promoció de la Facultat de Nàutica de Barcelona de la UPC, Juan Antonio Moreno Martínez; el president de l’Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), Jordi Senties, i el director del certamen, Imanol Sanz. Com a convidat especial, hi ha assistit Dídac Costa, segon espanyol en completar la Vendée Globe.

Durant la inauguració, l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat la importància d'“una iniciativa social, econòmica i també educativa i esportiva com la fira, que ens ajuda a projectar la ciutat en positiu”. L'alcaldessa ha considerat que “aquesta és l'edició de la consolidació de la fira, un esdeveniment que vol mostrar les possibilitats formatives i professionals que té el mar per als nostres estudiants i que fa emergir la nàutica popular a la vegada que connecta la tradició marina de Badalona”.

Més notícies de Badalona a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA