Badalona es converteix en la capital estatal dels escacs

Fins al 10 d'agost la ciutat acull el 39è Obert Internacional 'Memorial Miquel Castellà i Gili'

Un moment del torneig d’escacs Ciutat de Badalona. / OPEN CIUTAT DE BADALONA

Els professionals i aficionats delsescacstenen des d'avui fins al10 d'agostuna cita aBadalona. La ciutat acull el39è Obert Internacional d'Escacs Ciutat de Badalona Memorial Miquel Castellà i Gili', organitzat pelClub d'Escacs Sant Josepd'aquesta localitat i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Badalonai de la federació espanyola i catalana d'aquest esport.

El torneig, que forma part delX Circuit Català d'Oberts Internacionals, és vàlid per al rànquing oficial i es disputarà en nou rondes segons el sistema suís. Es preveu la participació d'unstres-cents jugadors, cosa que el converteix en un dels tornejos més importants de Catalunya, tant en aquest aspecte com en qualitat de joc.

Entre els participants d'aquest any que aniran a Badalona destaquen els peruansJorgeiDaysi Cori, de 16 i 17 anys, respectivament, que aquest any són els favorits per guanyar el Campionat del Món Juny d'Escacs. I en altres categories també hi assistiran mestres internacionals comJoan Fluvià (CAT),Lázaro de la Riba(CAS),Marcelo Panel (ITÀ) i el mestre de la Federació Internacional d'Escacs (FIDE) el badaloní,Ramon José Abril. Els guanyadors s'enduran premis que oscil·len entre els 40 i els 900 euros, segons les categories.

Llegiu més informacions de Badalona a l'edició local