hortaleza

Els Tedax fan detonar una granada en un centre de 'menes' a Madrid

L'artefacte era d'entrenament, però estava carregat

S'han traslladat els menors per seguretat

menashortaleza

Els artificiers Tedax de la Policia Nacional han fet detonar de manera controlada i sense incidents una granada trobada a l’interior del centre de primera acollida de menors estrangers del barri madrileny d’Hortaleza. La intervenció ha tingut lloc quan s’ha advertit de la presència d’un paquet sospitós dins de les instal·lacions. Segons fonts policials consultades per EL PERIÓDICO, diversos desconeguts han tirat des de fora una motxilla amb una granada d’entrenament, que tenia poca càrrega explosiva però que podia explotar.

Al lloc i després de rebre un avís des del mateix centre de ‘menes’, hi han arribat unitats de Seguretat Ciutadana de la Policia Nacional. Els agents han acordonat i evacuat la zona per portar els interns a un lloc segur per preservar la seva integritat. Més tard, han arribat guies canins i efectius dels Tedax, que han hagut de fer una detonació controlada d’aquest artefacte «per determinar».

Per «precaució»

El conseller de Polítiques Socials, Famílies i Natalitat, Alberto Reyero, ha anat al centre d’Hortaleza després de conèixer l’incident i ha dit que s’ha efectuat aquesta explosió controlada de l’objecte per «precaució», tal com marca el protocol.

Reyero ha assenyalat que no tenen «cap idea» encara de com ha arribat aquest paquet però que ha aparegut i ara s’analitza quina composició tenia. Sobre això, ha assenyalat que ha conversat amb la delegada del Govern central, María Paz García Vera, per poder tenir «més dades» sobre el que ha passat.