URGENT

Detingut al Brasil Carlos Garcia Julia, un dels autors de la matança d'advocats d'Atocha

Condemnat a 193 anys de presó, va fugir d'Espanya a Sud-amèrica aprofitant una llibertat condicional

20181207 417765 detenido-carlos-garca-juli-uno-de-los-autores-de-la-matanza-de-atocha1 / periodico

Les forces de seguretat brasileres han detingutCarlos García Julia qui comptava amb una requisitòria internacional per la seva participació enla matança el 1977 dels advocats d'Atocha, segons han informat a Efe fonts de la investigació.

Les autoritats espanyoles havien sol·licitat a les brasileres l'extradició de Carlos García Julia, que tenia 24 anys quan va perpetrar els assassinats dels advocats d'Atocha, i que va ser condemnat per l'Audiència Nacional a 193 anys de presó com a autor material de cinc assassinats. 

García Julia va ser detingut i condemnat a 193 anys de presó. No obstant, 14 anys després, va aprofitar una llibertat condicional per escapar-se a Sud-amèrica. Va ser detingut anys més tard per narcotràfic a Bolívia, on va passar diversos anys a la presó.

La matança

La nit del 24 de gener del 1977, un comando terrorista integrat per tres ultradretans –José Fernández Cerrá, Carlos García Julia i Fernando Lerdo de Tejada– va entrar en un despatx d'advocats laboralistes de Comissions Obreres (CC. OO.) i militants del Partit Comunista d'Espanya (PCE), situat en el número 55 del carrer d'Atocha.

Després d'encanonar els allà presents, els van obligar a col·locar-se contra la paret. Llavors els van cosir a trets, i van matar els advocats laboralistes Enrique Valdelvira Ibáñez, Luis Javier Benavides Orgaz i Francisco Javier Sauquillo; l'estudiant de dret Serafín Holgado, i l'administratiu Ángel Rodríguez Leal. Quatre persones més van resultar greument ferides.