Carmen Riaño, de la peixateria Carme i Maria del mercat del Poblenou, explica la seva recepta per a quatre comensals:
INGREDIENTS
4 rodanxes amples de lluç
1/4 de quilo de cloïsses
1/4 de quilo de pèsols
2 grans d’all
Un manat de julivert
Un gotet de vi blanc
Farina
Oli i sal
PREPARACIÓ
Netegem i salem bé les rodanxes de lluç i, quan estiguin ben escorregudes, les arrebossem amb la farina. Introduïm el lluç en una cassola de fang amb una mica d’oli, que prèviament haurem escalfat i apartat del foc.
Cobrim les rodanxes amb els pèsols i les cloïsses. Piquem al morter l’all i el julivert amb un rajolí de llimona i de vi blanc i una mica de sal i oli d’oliva cru. Seguidament afegim la picada a la cassola amb el lluç i ho escalfem fins al punt d’ebullició.
Ho remenem de tant en tant per evitar que el peix s’enganxi, però no cal girar les rodanxes. Amb uns 10 minuts al foc ja n’hi haurà prou.